Onduidelijkheid over 'gratis muziekdienst'

Het bedrijf Qtrax gaat gratis legale muziekdownloads aanbieden van grote platenlabels als EMI en Universal, maar de betrokken bedrijven ontkennen het bericht. Qtrax kondigde de komst van de dienst zondag aan op Midem, een beurs voor de muziekindustrie in het Franse Cannes. Het zou afspraken hebben gemaakt met onder meer EMI, Universal, Warner en Sony/BMG, waarbij het bedrijf muziek gratis kan weggeven.

De muziek is beveiligd tegen kopiëren, maar zou op nagenoeg alle apparatuur te beluisteren zijn, met als belangrijke uitzondering de iPod. Qtrax zegt aan ondersteuning van Apples mp3-speler te werken. De dienst zou geld verdienen aan advertenties, en die inkomsten met de platenlabels willen delen.

Drie van de vier betrokken platenmaatschappijen ontkennen dat er sprake is van overeenstemming. Een woordvoerder van Warner zei tegen de BBC dat het geen akkoord heeft met Qtrax, terwijl EMI en Universal alleen zeggen ‘in gesprek’ te zijn. Het bedrijf zelf zegt inmiddels ‘dichtbij’ een akkoord met de labels te zijn, maar erkent dat nog geen contracten zijn getekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!