‘Vwo-diploma halen bij McDonald’s

Een diploma halen bij fastfoodketen McDonald’s: in Groot Brittannië is het mogelijk. Britse vwo-scholieren kunnen daar namelijk een deel van hun diploma halen, welke wordt uitgereikt als bij de keten relevante vakken worden gevolgd en de scholieren daar goede cijfers voor halen. Naast de traditionele vakkenpakketten worden ook de zogeheten diplomapakketten aangeboden, die gaan over één onderwerp, bijvoorbeeld gezondheidszorg, of in het geval van McDonald’s; fastfood.

Het Britse ministerie van Onderwijs hoopt op deze manier scholieren meer te bieden dan alleen boekenwijsheid. De huidige A-levels zijn volgens het Britse bedrijfsleven wel erg academisch. Bedrijven reageerden enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling. Universiteiten lopen minder warm voor het initiatief, want zij vrezen dat de nieuwe diploma’s minder inhoud hebben dan de traditionele A-levels. Ook zetten zij vraagtekens bij de onafhankelijkheid van het onderwijs. Kunnen scholieren straks nog wel ergens anders terecht? Krijgen ze niet een eenzijdige kijk op de wereld?

De onderwijsinstellingen willen niet garanderen dat zij studenten met een diplomapakket zullen aannemen. Deze kritiek van universiteiten wijst het bedrijfsleven van de hand, want voor hen weegt het opdoen van praktische kennis zwaarder. Bovendien moeten bedrijven nu veel geld investeren aan bijscholing.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!