Groeiplannen voor Shoeby Fashion

Moderetailer Shoeby Fashion is druk bezig met uitbreidingsplannen. Dit voorjaar staan er ruim twintig openingen op het programma, en er wordt gekeken naar expansie buiten de landsgrenzen. “België, Duitsland en de landen in Scandinavië komen in aanmerking”, vertelt Carla Tax, woordvoerder van Shoeby Fashion.

Binnen de landsgrenzen ligt het aantal filialen op 154. Het groeitempo was in de beginfase bescheiden te noemen. Tax: “We bestaan nu ruim 26 jaar en de eerste tien jaar hebben we in totaal tien vestigingen geopend.” Pas de laatste jaren kwam de groeispurt op gang. “Toen in 1997 de formule ook ter beschikking werd gesteld aan franchisenemers, kwam de groei in een stroomversnelling.” Over twee jaar wil de keten doorgroeien naar ruim 250 vestigingen. “Met dit aantal verwachten we een goede dekking te hebben over heel Nederland.”

Shoeby Fashion wil zich eveneens gaan richten op e-commerce. “We geloven sterk in de combinatie tussen bricks en clicks. Daarom zal een Shoeby Fashion webshop zeker niet uitblijven.” Het zal nog even gaan duren voor een webshop werkelijkheid wordt. “Momenteel verkeert dit nog in de ontwikkelfase”, aldus Tax.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!