HEMA betaalt leveranciers later

Warenhuisketen HEMA laat zijn leveranciers langer wachten op hun centen. Dat heeft de onderneming de leveranciers laten weten middels een brief.

HEMA-topman Ronald van Zetten schrijft: "Om onze positie te versterken en ook in de toekomst substantiële groei te kunnen realiseren, is een sterke focus op onze cashflowpositie van groot belang. Wij passen dan ook onze betaalcondities aan."

Rekeningen zullen door de maatregel pas na negentig dagen betaald worden. HEMA stelt dat de actie niet opgevat moet worden als signaal van financiële malaise. “Dit is absoluut geen aanwijzing dat wij onze rekeningen niet binnen dertig of zestig dagen kunnen betalen”, stelt een woordvoerder tegenover de GPD-kranten.

In 2005 verlengde voormalige HEMA-zuster V&D ook de betalingstermijn, hetgeen tot grote ophef leidde bij leveranciers. HEMA, inmiddels onderdeel van het Britse Lion Capital, is daar niet bang voor. “We hebben al wat reacties van leveranciers gekregen. Maar dit zal onze goede relatie met hen niet schaden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!