Ondanks incidenten meer paddo’s verkocht

De verkoop van paddo’s zat vorig jaar sterk in de lift. Volgens de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS) is de omzet uit de verkoop van het hallucinerende goedje met twintig procent gegroeid. De vereniging schrijft dit toe aan de commotie die vorig jaar ontstond nadat een Frans meisje na het eten van paddo’s van een brug was gesprongen. Volgens VLOS-bestuurslid Guy Boels blijkt uit voorlopige cijfers dat in Amsterdam het aantal incidenten na paddogebruik vorig jaar slechts licht toenam.

De hoofdstad is het centrum van de handel in de paddestoelen. De ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) besloten vorig jaar de teelt en verkoop van verse paddo's te verbieden. Gedroogde paddo’s vielen al onder de Opiumwet. Volgens Boels is het aantal incidenten in Amsterdam vorig jaar juist afgenomen, vergeleken met de gestegen verkoop naar verhouding. De smartshophouders voeren deze tendens aan om hun pleidooi tegen een verbod kracht bij te zetten.

Zij zien meer in goede regels voor de verkoop van paddo’s. Zo zouden alleen gespecialiseerde winkels deze mogen verkopen. Ook steunen ze het voorstel van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen om een koper van paddo's drie dagen bedenktijd te geven voordat hij de paddestoelen meer naar huis kan nemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!