Flinke winstgroei voor Esprit

Modebedrijf Esprit kan tevreden terugkijken op 2007. De eerste helft van het jaar bereikte Esprit een omzetgroei van 26,9 procent. In de tweede helft van vorig jaar bedroeg de groei 27 procent, waarmee de totale omzet uitkwam op zo’n 1,5 miljard euro.

Ook de nettowinst zat in de lift. Deze steeg met 37 procent naar 270 miljoen euro. De eerste helft van het jaar klom de nettowinst met 39 procent naar 45 miljoen euro. De winststijging valt volgens Esprit vooral toe te schrijven aan verbeteringen in bedrijfsprocessen en belastinghervormingen in Duitsland.

De omzetstijging was mede te danken aan uitbreiding van het aantal verkooppunten, aldus directeur Thomas Grote in een persbericht: “De groei van de omzet is niet alleen te danken aan een groei van 7,9 procent van de verkoop door de eigen detailhandel, maar ook aan de strategische expansie van verkoopruimte op de kernmarkten en de potentiële markten.”

Dit jaar wil het bedrijf meer dan zestig winkels openen, om over drie jaar uit te komen op een aantal van 400 extra winkels. Op dit moment heeft het bedrijf 650 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!