Rel rond goedkope kip bij Tesco

In Groot-Brittannië is ophef ontstaan over de prijs van kip bij supermarktketen Tesco. De kippen die het bedrijf verkoopt wegen allemaal 1,4 kilo en kosten deze week geen 3,20 pond maar 1,99 pond (2,68 euro). Ter vergelijking: bij Albert Heijn kost een kip 5,15 euro.

Dierenwelzijnsorganisaties zijn verontwaardigd. De stunt van Tesco komt juist nu de Britten zich meer dan ooit bewust zijn van de onterende omstandigheden waarin de beesten opgroeien. In een dag of veertig gaat het van ei naar schap. Een periode waarin de kippen geen daglicht zien, elkaar doodpikken als hun snavels niet worden afgebrand en aan het eind van hun korte bestaan niet meer op eigen poten kunnen staan.

De publieke discussie in Groot-Brittannië is op scherp gezet door de bemoeienis van televisiekoks Jamie Oliver en Hugh Fearnley-Whittingstall. In een televisieprogramma begin januari lieten ze beelden zien van de groggy toestand waarin kippen verkeren.

Tesco verdedigt zijn prijsverlaging met de mededeling dat het tegelijkertijd de voorraad scharrel- en organic vlees flink verhoogt. Een organic kip van vergelijkbare grootte kost echter ruim 8 pond. Geen wonder dat het jonge stel met een boodschappenwagen vol met luiers voor de kip van 1,99 pond kiest, zo schrijft het Financieele Dagblad.

Lees ook: Pluimveesector in actie tegen Consumentenbond


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!