‘Consumenten smachten naar megamall’

De te realiseren megamall even ten noorden van Tilburg moet klanten uit de hele Benelux bedienen. Ook wordt gemikt op Duitse consumenten. Projectontwikkelaars OVG en MDG verwachten dat het winkelparadijs de deuren in 2012 opent. Dat schrijft De Volkskrant.

De regionale retail lijkt not amused over de ophanden zijnde plannen, maar Nederlandse consumenten smachten op hun beurt bijna naar een megamall. Dat laatste concludeerden onderzoekers van het Ruimtelijk Planbureau al in 2005. Onderzoeker Frank van Oort: “In het buitenland zijn er al veel van dit soort malls, en die zijn echt állemaal succesvol. Consumenten willen alles onder één dak, veel keuzemogelijkheid en goede bereikbaarheid."

Behalve winkelen in de twee- tot driehonderd winkels kan de bezoeker in de mall ook eten, drinken en volop recreëren. Een dierentuin, ijsbaan, klimwand, bowlingbaan of dolfinarium behoort tot de mogelijkheden. “We willen 400 miljoen euro investeren”, zegt OVG-woordvoerder Amy Oerlemans. “Het moet echt een dagje uit worden.”

Of de mall er ook echt komt, hangt af van een drietal onderzoeken dat op dit moment wordt uitgevoerd. Er wordt gekeken naar de economische effecten en naar de gevolgen voor onder meer milieu en verkeer. Het Tilburgse college beslist dit voorjaar en wil net als de projectontwikkelaars tot die tijd weinig kwijt over de plannen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!