Korting op kleding voor modepersoneel aangepakt

Het geven van kortingen op kleding voor personeel van modewinkels is niet langer toegestaan. Ook niet als personeel verplicht wordt kleding te dragen van de eigen rekken. In een rechtszaak die een ondernemer had aangespannen wegens een naheffing kreeg de Belastingsdienst gelijk. De modebranche wil de korting graag behouden, omdat ze vreest voor een personeelstekort.

Personeel loopt meestal in de nieuwe collectie, ‘omdat dit de verkoop stimuleert’, zo stelt Marc Otten, bestuurssecretaris van brancheorganisatie Mitex. Het personeel kan die kleding vaak tegen flinke kortingen kopen. “Dat is vaak een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.” De fiscus ziet dit echter anders. Goedkope kleding is loon in natura en daarover moet belasting worden betaald.

De Belastingdienst staat nu een korting van twintig procent toe, evenveel als voor andere werknemers in de detailhandel. De modebranche wil niettemin een hogere korting, omdat werkgevers van hun personeel verlangen dat ze de nieuwe kleding dragen. Mitex is hierover in gesprek met de Belastingdienst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!