'Versspeciaalzaak terug in straatbeeld'

De brancheorganisaties van de versspeciaalzaken willen dat kleinere ondernemers zich makkelijker moeten kunnen vestigen. Zo moet het winkelaanbod gevarieerder worden: een gezonde mix van kleinere ondernemers en grote winkelketens.

Het aantal versspeciaalzaken (slagers, bakkers, groenteboeren, poeliers en kaas- en delicatessenwinkels) neemt af. Dit wordt in belangrijke mate veroorzaakt door gedwongen sluitingen ten gevolge van herontwikkeling van winkelgebieden en door onvoldoende vestigingsmogelijkheden in nieuwe winkelgebieden, aldus brancheorganisaties KNS, NBOV, NPBW, ADN en Vakcentrum.

Oorzaak is de vaak grote ambitie van gemeenten en projectontwikkelaars om maar nieuwe winkelgebieden te blijven ontwikkelen of uit te breiden. De nieuwe winkels worden voor hoge prijzen verhuurd waardoor de kleinere ondernemer buiten de boot valt of alleen op onaantrekkelijke plekken in het winkelcentrum iets kan huren. Bovendien worden winkelgebieden soms zo dicht bij elkaar ontwikkeld dat de winkels in twee winkelcentra elkaar letterlijk kapot concurreren, menen de brancheorganisaties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!