MKB geeft 'groeiwaarschuwing' aan kabinet

Als de economische groei ten gevolge van de Amerikaanse kredietcrisis blijft steken op 1,5 procent, komt de banengroei in het midden-en kleinbedrijf volledig tot stilstand. Het wordt dan onmogelijk 200 duizend extra banen te scheppen, zoals het kabinet wil. Dat zei voorzitter Loek Hermans van werkgeversorganisatie MKB-Nederland maandag.

"Voordat wij over een half jaar het verwijt krijgen dat wij niets doen, wil ik nu alvast waarschuwen'', aldus Hermans, die vindt dat het kabinet laks reageert. Hij heeft zich gestoord aan uitlatingen van minister Bos van Financiën dat de Nederlandse economie wel tegen een stootje kan. "Met lui achterover leunen, kom je er niet.''

Het kabinet moet nu maatregelen nemen om de economische groei te stimuleren, aldus Hermans. Een daarvan moet zijn uitstel van de verhoging van de btw in 2009. Een verhoging zet juist een rem op de economie.

Het kabinet gaat uit van een economische groei van 2,5 procent. Het midden- en kleinbedrijf zal dan met 3 procent groeien en dan komen er 40 duizend banen bij, voorspelt het onderzoeksbureau EIM. Maar als de economische groei blijft steken op 1,5 procent, zoals president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank vreest, dan komt er geen enkele baan bij, aldus EIM.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!