‘Controledrift in supers stuwt prijzen’

Het moet eens afgelopen zijn met de toenemende controledrift op de winkelvloer door semi-ambtenaren. Dit dreigt de inflatie van supermarktprijzen onnodig aan te wakkeren. Dat vindt supermarktkoepel CBL, zo schrijft De Telegraaf.

Het speurgedrag van semi-ambtenaren naar de juiste stempeltjes op verse eieren, hoe de groente erbij ligt en of gangbare producten niet stiekem als biologisch worden verkocht komt het CBL zo onderhand de neus uit. De kosten voor supermarkten lopen hierdoor op naar miljoenen euro’s per jaar. “De controles zijn dubbelop en nutteloos”, klaagt Marc Jansen, hoofd consument en kwaliteit bij het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel. “De rekening komt op het bordje van de supermarkt en dus uiteindelijk bij de klant.” In een brief aan minister Verburg (Landbouw) vraagt het CBL haar een streep te halen door de overbodige kwaliteitscontroles.

Ook de controles op biologische producten vindt Jansen overbodig. “Alle biologische waar komt verpakt bij ons binnen. Controle op de winkelvloer is dus zinloos.”

Lees ook: Supermarkten willen posters winkeldieven

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!