‘Fout vlees in schappen klinkklare onzin’

Er ligt helemaal geen fout vlees in de schappen van supers. Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) in een reactie op eerdere berichten over mogelijk onveilig vlees in supermarkten.

“Supermarkten stellen zelf allerlei eisen aan de waarborging van de voedselveiligheid in de keten, van het houden van dieren tot en met het veilig verwerken van het vlees”, laat Sija de Jong van het CBL weten. “Dat wordt gecontroleerd door onafhankelijke instellingen.”

Ook de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is niet blij met de suggestie van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) dat consumenten mogelijk vlees van zieke dieren op hun bord krijgen en noemt het dan ook ‘klinkklare onzin’.

Het CBL vindt dat de VWA te ver is afgedreven van haar kerntaak; het controleren. “Zij zijn nevenactiviteiten gaan ondernemen, zoals een onderzoek naar de samenstelling van kant-en-klaar-maaltijden en het ontwikkelen van activiteiten op het gebied van overgewicht. Laat ze weer gewoon gaan controleren”, aldus het CBL.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!