Steeds meer Poolse producten in supermarkt

Steeds meer winkeliers spelen in op het toenemende aantal Polen in ons land. Zo breiden Nederlandse supermarkten het assortiment uit met Poolse producten, maar ook komen er steeds meer Poolse specialiteitenzaken bij. Volgens winkelteller RetailDirect zitten er verspreid door het land zo’n kleine dertig van laatstgenoemde zaken.

De Poolse groothandel Sylwia levert Poolse producten aan 200 Nederlandse supermarkten. “We leveren vooral aan de formules met ondernemers zoals Jumbo, Coop, C1000 en Plus. Die zijn voor een deel vrij in wat zij in hun assortiment opnemen”, aldus Sylwia Brocel.

Volgens de recentste cijfers van het CBS zijn er momenteel 51 duizend Polen in ons land. “In werkelijkheid zijn dat er tussen de 100 duizend en 120 duizend”, zegt Krzystof Birlet van Niedziela. Niedziela is een organisatie die een brugfunctie vervult tussen Polen en Nederlanders. “Het is moeilijk om je in Nederland officieel te laten registreren. En ook niet iedereen is erin geïnteresseerd om zich in te schrijven. De meeste mensen zijn hier tijdelijk om geld te verdienen.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!