Kansen voor allochtone retailers

De overlevingskansen van allochtone detailhandelsbedrijven nemen toe. Dit is vooral te danken aan het feit dat het aandeel van startende ondernemers van de tweede generatie stijgt. Deze bedrijven hebben een grotere kans om te overleven. Bedrijven die door de tweede generatie zijn gestart, hebben zelfs nog een hogere slagingskans dan zaken die autochtonen zijn begonnen. Dit blijkt uit de vijfde publicatie van het HBD-onderzoeksprogramma ‘Demografie van de detailhandel’.

Het aantal ondernemingen van niet-westerse allochtone ondernemers is in ruim tien jaar tijd verdubbeld: van ruim vijf tot ruim tienduizend. In 2005 was tien procent van alle ondernemingen in de detailhandel van niet-westerse allochtone ondernemers; in 1993 was dit nog slechts vijf procent. Ook het aandeel en aantal ondernemingen van westerse allochtone ondernemers groeide, zij het minder sterk (zes naar acht procent). Het aantal bedrijven van autochtone ondernemers nam met ongeveer 2500 toe; het aandeel binnen de totale detailhandel daalde echter van 87 naar 81 procent.

Lees er meer over in het HBD-katern van het februarinummer van RetailTrends. Een jaar- of proefabonnement op RetailTrends? Klik hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!