‘Smurfen geen peuterspeelgoed'

De smurfen van supermarkt Albert Heijn zijn niet geschikt als peuterspeelgoed. De keten gaat bij de kassa's extra stickers ophangen om de klanten duidelijk te maken dat de verzamelobjecten gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen jonger dan drie jaar. Dat meldde een woordvoerder van Albert Heijn maandag.

Tientallen verontruste klanten hebben het concern gebeld omdat onderdelen van de poppetjes kunnen afbreken. Ook bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) kwamen vorige week dergelijke klachten binnen.

De toezichthouder besloot de smurfjes daarom aan een onderzoek te onderwerpen. Daaruit bleek dat de poppetjes aan de wettelijke eisen voldoen, maar dat afbrekende onderdeeltjes gevaarlijk kunnen zijn voor peuters. Op aandringen van de VWA heeft Albert Heijn vervolgens tot de extra maatregel besloten.

De VWA zegt de smurfen kritisch te blijven volgen. De inspectie bekijkt nog of de poppetjes op de juiste manier zijn gecontroleerd. Albert Heijn heeft 29 miljoen smurfen laten maken. Volgens de woordvoerder zijn ze behoorlijk populair.

Lees ook: Levendige handel in smurfen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!