Forse boete voor Microsoft

De Europese Commissie legt Microsoft 899 miljoen euro boete op omdat het al langere tijd EU-regels voor concurrentie niet nakomt. Dat heeft Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) woensdag bekendgemaakt. Het is inmiddels de derde boete van de Europese Commissie voor Microsoft. Het totaalbedrag komt hierdoor op bijna 1,7 miljard euro.

Microsoft laat in een eerste reactie weten het besluit te bestuderen, en zich te beraden op een eventueel beroep. Kroes heeft de nieuwe boete opgelegd omdat Microsoft zich de afgelopen drie jaar niet heeft gehouden aan eisen die Brussel in 2004 heeft opgelegd. Kroes zei dat Microsoft 'een duidelijke minachting voor Europese regels toonde'.

De Commissie had Microsoft opgedragen andere it-bedrijven tegen redelijke voorwaarden technische informatie te verstrekken over de werking van zijn serversoftware. Dat moet de bedrijven in staat stellen producten te ontwikkelen die met Microsofts serverplatform kunnen samenwerken. Microsoft vroeg volgens Brussel tot medio oktober 2007 een veel te hoge vergoeding voor de informatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!