‘Megapool terug als webwinkel’

Elektronicawinkel Megapool maakt zich op voor een terugkeer op de Nederlandse markt. In welke hoedanigheid de vier jaar geleden bankroet verklaarde formule terugkeert is nog niet duidelijk. Vermoedelijk gaat elektronicaketen De Harense Smid aan de haal met het merk. Wellicht is het nieuwe Megapool een onlineshop, zonder fysieke vestigingen, stellen retaildeskundigen in het Algemeen Dagblad.

Het internetadres www.megapool.nl, waar mensen zich vast kunnen aanmelden voor de ‘eerste nieuwsmail’, staat op naam van De Harense Smid. Dat blijkt uit gegevens van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).

De Harense Smid nam bij het faillissement van Megapool 25 vestigingen over. Deze kregen ook de naam van De Harense Smid. Maar erg succesvol verliep die overname niet, zeggen kenners.

Volgende week, op 5 maart, houdt Megapool een persconferentie. Tot die tijd wordt er niet gepraat, meldt het bureau dat die bijeenkomst organiseert. Frank Quix van Q&A Research Consultancy vindt het niet gek dat De Harense Smid inzet op een ‘tweede label’, met een goedkoop imago. “Er zijn meer partijen die dat doen. Kijk bijvoorbeeld naar het moederbedrijf van It’s dat ook de formule Prijstopper in handen heeft.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!