ING kiest voor Maestro, V-Pay én Pin

Als eerste Nederlandse bank heeft ING de knoop doorgehakt wat betreft elektronisch betalen. Vanaf vandaag kunnen zakelijke klanten van ING én Postbank hun klanten laten betalen met Maestro van Mastercard, V-Pay van Visa en de vertrouwde, Nederlandse pinpas. Dit alles tegen hetzelfde tarief als nu bij pinbetalingen wordt berekend, zo meldt de Telegraaf.

Voorwaarde is wél dat de ondernemers een betaalautomaat in huis hebben die is ingesteld op de zogeheten EMVchip, die de komende jaren de magneetstrip in onze bankpasjes gaat vervangen. Dat is met name cruciaal voor het nieuwe V-Pay, dat uitsluitend werkt op de EMV-standaard – overigens ontwikkeld door Europay, Mastercard en Visa.

Met de keuze, naastpPin, voor Maestro, V-Pay en mogelijk nog andere 'levensvatbare' betaalstandaarden richt ING zich in eerste instantie op de buitenlandse consumenten, die met hun betaalpassen nu vaak niet terechtkunnen in Nederlandse winkels. De komst van één Europese betaalmarkt (SEPA) moet ervoor zorgen dat overal in Europa op dezelfde manier kan worden betaald. Afhankelijk van wat andere marktpartijen besluiten, zal Pin volgens ING in elk geval tot 2011 à 2013 in de lucht blijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!