Privé-detective controleert Lidl-personeel

Lidl heeft privé-detectives ingezet om zijn personeel stelselmatig te bespioneren. Dat heeft de Duitse discountketen toegegeven na klachten van vakbond Ver.di en onthullingen in het weekblad Stern.

Het supermarktbedrijf zette mini-camera’s in, die registreerden hoe vaak caissières naar het toilet gaan en wie met wie een relatie onderhoudt. Ook liepen detectives met memorecorders door de filialen om gesprekken op te nemen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Baden Württemberg onderzoekt nu of de privacyregels zijn geschonden. De vakbond Ver.di, die het personeelsbeleid bij de succesvolle Duitse discounter aan de kaak stelde, is des duivels en spreekt van een ‘smeerlapperij die zijn gelijke niet kent’.

De directie van Lidl bood woensdag zijn excuses aan. Het bespioneren van medewerkers is ‘niet de stijl van de onderneming’, zo werd gezegd. Het inhuren van privédetectives is per direct beëindigd. Het personeel dacht dat zij werden ingezet tegen winkeldieven. Politici spreken schande van de ‘Stasi-methoden’ van Lidl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!