Dirk van den Broek naar Superunie

Dirk van den Broek heeft zich aangesloten bij inkooporganisatie Superunie. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt. Dirk treedt per 1 juli toe tot de inkooporganisatie.

Het gaat om de drie supermarktformules Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros en de formules Dirx Drogist en Dirck III Slijterijen. Door de toetreding van de formules komt het totale ledenaantal van Superunie uit op zestien.

Met de komst van Dirk van den Broek beschikken de onafhankelijke leden van Superunie gezamenlijk over ruim tweeduizend winkels verspreid over Nederland en vertegenwoordigen zij een gezamenlijk marktaandeel van ruim 34 procent. Door de toetreding tot Superunie zal Dirk van den Broek de huidige activiteiten van de centrale inkooporganisatie Koop-Com beëindigen.

Dick Roozen, algemeen directeur van Superunie, noemt de toetreding van Dirk van den Broek een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Superunie. “Er is sprake van een steeds verder toenemende schaalvergroting in de levensmiddelenindustrie. Daarop hoort een passend antwoord om een goed evenwicht te behouden. Het lidmaatschap van Dirk van den Broek draagt eraan bij dat Nederlandse consumenten ruime keuze blijven houden uit zelfstandig concurrerende supermarktformules en zo op de best mogelijke prijzen kunnen rekenen”, aldus Roozen.

Directeur Dirk van den Broek stelt dat het besluit zich bij Superunie aan te sluiten de verdere uitbouw van de marktpositie van de drie betrokken supermarktformules en de drogisterijen en slijterijen versterkt. “Door onze inkoop binnen Superunie te concentreren, kunnen we belangrijke schaalvoordelen behalen en dus ook op langere termijn scherp concurreren op de zeer competitieve markt in Nederland. De consument zal hier duidelijk voordeel van hebben.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!