Commodore weer failliet

Voor de derde keer in de geschiedenis dreigt Commodore ten onder te gaan. Het Nederlandse bedrijf achter het computermerk is vorige week failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch.

Het gaat om het Nederlandse bedrijf Commodore International B.V., een dochteronderneming van Commodore International Corporation. Hierin zijn de merkrechten van Commodore ondergebracht. Deze rechten zijn het belangrijkste bezit van het moederbedrijf. Onduidelijk is nog welke partijen het faillissement hebben aangevraagd. Volgens curator Jan Dingemans gaat het om ‘enkele handelscrediteuren’.

Al geruime tijd was duidelijk dat het niet lekker ging met Commodore International Corporation. Het bedrijf uit Baarn ruziede met zakenpartners, personeel en partijen die het wilde overnemen. Belangrijke overeenkomst was dat Commodore zijn afspraken niet zou nakomen. Dit gold vooral op financieel gebied.

Commodore produceert geen computers meer, de productcategorie waarmee het merk in de jaren tachtig groot is geworden. Het bedrijf probeert in Europa en de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen met de verkoop van draagbare muziek- en videospelers en navigatiesystemen.

Het bedrijf liet in een reactie weten in verzet te gaan tegen het faillissement. Het bedrijf doet dit in samenwerking met de betrokken crediteuren, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!