Commotie om tariefsverhoging Marktplaats

Gebruikers van Marktplaats reageren ontstemd op een verhoging van de advertentietarieven op de vraag-en-aanbodsite. In enkele tientallen rubrieken is de prijs woensdag omhoog gegaan, zo meldt Nu.nl.

In sommige gevallen is de stijging van de tarieven fors. Bepaalde rubrieken waarin tot nu toe gratis geadverteerd kon worden, kosten nu zes of negen euro. De prijs van een auto-advertentie gaat van negen naar vijftien euro, en wie via Marktplaats een woning verhuurt moet 25 in plaats van negen euro betalen.

De verhogingen gelden vooral voor rubrieken waarin dure goederen worden aangeboden, zoals computerapparatuur en breedbeeldtelevisies. Ook categorieën waarin veel professionele handelaren actief zijn, zoals auto's, worden duurder. De prijsverhoging valt bij veel gebruikers niet in goede aarde. Op het forum van de vraag-en-aanbodsite dreigen veel adverteerders met een boycot. Ze zeggen over te zullen stappen naar concurrent Speurders.nl, dat volgens Webwereld veel extra toeloop heeft sinds de tariefswijziging bekend is gemaakt.

Volgens woordvoerder Jeroen Breuer van Marktplaasts helpt de tariefsverhoging om de site voor particulieren grotendeels gratis te houden. "We richten ons met deze aanpassing vooral op duurdere goederen en zakelijke gebruikers. Negentig procent van de advertenties is nog altijd kostenloos."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!