‘Flinke groei op Turkse winkelvastgoedmarkt’

De winkelvastgoedmarkt in Turkije groeit de komende twee jaar met ongeveer zestig procent. Dat blijkt uit een recent rapport dat Jones Lang LaSalle en Alkas Consulting hebben uitgebracht.

Ook de afgelopen twee jaar liet de Turkse winkelvastgoedmarkt een aanzienlijke groei zien: het aantal winkelcentra is met 33 centra gestegen tot 188 in februari 2008. Momenteel zijn er bovendien nog 66 in aanbouw en staan er 84 centra op de planning.

“De toenemende koopkracht van de Turkse consument en de groei van het aantal mensen met een middeninkomen stimuleren de uitbreidingsplannen van zowel de binnenlandse als de internationale detailhandel”, licht Richard Davies, directeur bij Jones Lang LaSalle toe. “Dit zorgt voor de snelle uitbreiding van winkeloppervlak in Turkije.”

Steden als Istanbul en Ankara, maar zeker de nog onaangeboorde markten in de rest van Turkije bieden goede mogelijkheden voor ontwikkelaars. Volgens het rapport zullen in de toekomst winkeliers, ontwikkelaars en investeerders zich door de toenemende concurrentie tussen nieuwe winkelcentra meer moeten verdiepen in deze mogelijkheden, en zal differentiatie steeds belangrijker worden.

Entertainment en ontspanning spelen een essentiële rol in de nieuwste retailprojecten, aldus het rapport. Naast de alomtegenwoordige bioscopen en restaurants leveren ontwikkelaars nu meer avontuur in hun recreatieaanbod. Zo wordt in Forum Istanbul later dit jaar een groot aquarium geopend.

Meer lezen? Klik hier voor het persbericht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!