Retail loopt niet warm voor pompwinkel

Nederlandse supermarkten staan niet in de rij om winkels nabij pompstations te openen en zo de concurrentie aan te gaan met de grote oliemaatschappijen. Dat komt naar voren uit een rondgang van Het Financieele Dagblad langs de grote retailers. Alleen HEMA, die dit jaar twintig tot 25 gemakswinkels op NS-stations opent, liet het dagblad nadrukkelijk weten ‘niets uit te sluiten’.

Komende zomer worden tien tankstations opnieuw geveild. Zo moet de markt toegankelijk worden voor nieuwkomers, die de steeds hoger wordende prijzen aan de pomp kunnen verlagen. Ook nieuwe partijen als supermarkten zouden hierdoor hun vestigingenaanbod kunnen uitbreiden. Maar grote retailers als Albert Heijn, Super de Boer en C1000 en koffieverkoper op tankstations Douwe Egberts zeggen nu al dat ze niet meebieden tijdens de veiling.

“We hebben rond 2002 met Esso geprobeerd winkels bij elf pompen te exploiteren. Maar het bleef een vreemde eend in de bijt met aparte logistiek en beleveringsmomenten. Het werd erg kostbaar”, aldus een woordvoerder van Albert Heijn.

Topman Paul Bringman van restaurantketen La Place zegt dat hij graag op de locaties zou zitten, maar hij is niet van plan de torenhoge bedragen te betalen die ermee zijn gemoeid. Bij de vorige veiling gingen sommige toplocaties voor meer dan vijf miljoen euro van de hand.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!