Recordopbrengst vrijmarkt op komst

Nederlanders verwachten gezamenlijk 239 miljoen euro te verdienen op de vrijmarkt op Koninginnedag. Dat blijkt uit onderzoek van ING Bank. De verwachting is twintig miljoen euro lager dan vorig jaar.

Eén op de vijf Nederlanders is van plan iets te gaan verkopen, terwijl vier op de vijf Nederlanders geld wil uitgeven. Nederlanders verwachten ongeveer 92 euro om te zetten of 23 euro uit te geven op de vrijmarkt.

Charles Kalshoven, econoom bij ING: “Uit het onderzoek blijkt dat geld verdienen op de vrijmarkt op Koninginnedag onverminderd populair is. Verder blijkt dat de ondernemersgeest zich al vroeg openbaart. Nederlanders die al jong op de vrijmarkt stonden om hun kunsten te vertonen en hun spullen te verkopen, zijn vaker ondernemer geworden.”

De groep Nederlanders die verwacht op de vrijmarkt te staan, denkt gemiddeld 92 euro te verdienen met het verkopen van spullen. Dat is zes euro minder dan men vorig jaar verwachtte te ontvangen. Aangezien vier op de vijf Nederlanders per persoon 23 euro willen uitgeven, lijkt het erop dat een op de vijf Nederlanders inderdaad 92 euro kan verdienen. Opvallend is dat mensen tweedehands spullen nog steeds liever op de vrijmarkt kopen dan via het internet. Jongeren (< 30 jaar) en hoogopgeleiden kopen echter liever via internet dan de gemiddelde Nederlander.

Het onderzoek naar Koninginnedag is een vervolg op het onderzoek dat ING Bank vorig jaar liet uitvoeren. Voor beide onderzoeken is gebruik gemaakt van een online consumentenpanel van onafhankelijk onderzoeksbureau B&N Panelwizard.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!