Lange Oranjezomer begonnen

Koninginnedag is het startschot voor een extra lange periode van Oranjegekte. De verkopers van oranje spulletjes rekenen door het EK Voetbal en de Olympische Spelen op 150 miljoen euro extra omzet , zo schrijft het Financieele Dagblad vandaag.

Het duurt nog 39 dagen tot de aftrap van het EK voetbal, maar bij Lensen Toppoint in Bergentheim worden vrachtwagens al wekenlang volgestouwd met oranje klompen, opblaashandjes en ratels. De meeste bedrijven willen die vóór Koninginnedag binnen hebben, zegt Jurgen Bruil, product- en inkoopmanager bij de importeur van promotieartikelen. Lensen Toppoint rekent door de Oranjezomer op zeven tot acht procent extra omzet. Het EK en de Olympische Spelen leveren ongeveer 150 miljoen euro extra extra omzet op, schat Hans Poulis van de brancheorganisatie voor promotionele producten (PPP).

Bij Dirk van den Broek, Blokker en Action liggen de petjes, slingers en sjaaltjes al in de schappen. "Lawaaimakers en opblaashandjes doen het altijd goed", weet Bruil. De doorsnee-Oranjefan wil een T-shirt, een pet, wat schmink en iets wat herrie maakt. "Wat ook goed loopt, is een 22-delige set om de auto EK-klaar te maken en onze lijn poloshirts voor vrouwen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!