Onrust onder C1000-personeel

Het personeel van supermarktketen C1000 maakt zich zorgen over de toekomst. Een deel van de 4500 werknemers wordt overgeplaatst naar Albert Heijn-winkels, mogelijk tegen een lager salaris, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

AH heeft onlangs 58 winkels van C1000 overgenomen. Die worden allemaal omgebouwd tot Albert Heijn-supers. Het personeel klaagt over gebrek aan informatie. Bestuurders van de vakbonden CNV en FNV bevestigen de onrust.

Gert Jan Seffinga van de CNV vertelt: “De strategie van Albert Heijn is om het personeel van C1000 en AH te mixen. Dat betekent dat een deel van het C1000-personeel naar een Albert Heijn wordt overgeplaatst, maar ook dat een deel van het AH-personeel in een huidige C1000-vestiging gaat werken.” Volgens de vakbond hanteert Albert Heijn voor het middenkader andere typen functies en salarisschalen dan C1000. “Het is de vraag of de C1000-managers wel hetzelfde blijven verdienen bij AH. En wat gaat er met de slagers gebeuren: AH heeft die namelijk niet.”

AH-woordvoerder Jan-Christiaan Hellendoorn wil niets zeggen over de toekomstige arbeidsvoorwaarden. “Daar is het nog veel te vroeg voor.” De onrust herkent hij niet. “Het C1000-personeel is door moederbedrijf Schuitema afdoende geïnformeerd. Er zullen persoonlijke gesprekken worden gevoerd zodra de overgang naar AH in beeld is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!