Consumentenvertrouwen verder gedaald in mei

Nederlandse consumenten zijn deze maand pessimistischer geworden over het economisch klimaat. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van min twaalf punten in april naar min zeventien in mei. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Sinds september 2007 is de stemming van de consumenten in mineur. Net als in voorgaande maanden is de daling van het consumentenvertrouwen vrijwel geheel toe te schrijven aan het verminderde vertrouwen in het economisch klimaat. De eigen financiële situatie ziet de consument nauwelijks somberder in, aldus het CBS.

Consumenten oordeelden in mei zowel over het economische klimaat over de afgelopen twaalf maanden negatiever als over dat in de komende twaalf maanden. De vraag over de economische toekomst is in bijna vijf jaar niet zo negatief beantwoord.

Over hun eigen financiële toekomst lieten de consumenten zich iets somberder uit dan in april. Per saldo nam de koopbereidheid onder consumenten voor de vierde achtereenvolgende maand licht af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!