NMa waarschuwt banken over PIN

Nederlandse banken geven een verkeerd signaal af als ze speculeren over het einde van PIN als betaalmiddel. Mogelijk overtreden ze hiermee de wet. Dat stelde de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) donderdag.

Onlangs gaven ING en dochter Postbank aan PIN geen plekje te geven op de chip van de bankpassen. Liever werkt het bankconcern straks, als er een Europese betaalmarkt is, met internationale systemen zoals Maestro en V-Pay. "Als banken nu al gezamenlijk speculeren over de afschaffing van PIN creëren zij een situatie waarin de concurrentiepositie van PIN op voorhand wordt verzwakt ten opzichte van andere betaalproducten", zei Pieter Kalbfleisch, bestuursvoorzitter van de NMa.

Volgens de kartelwaakhond is PIN ‘een van de meest efficiënte en goedkope systemen in Europa’. De NMa volgt de ontwikkelingen nauwlettend en zal waar nodig optreden. “Het kan in strijd zijn met de Mededingingswet als banken gezamenlijk besluiten bestaande betaalproducten niet langer aan te bieden.” Onlangs riep Currence, de eigenaar van betaalproducten, banken op om PIN in stand te houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!