KPN introduceert mobiele televisie

KPN introduceert op 5 juni een speciaal netwerk voor televisie op mobiele telefoons. Volgens de telecomoperator is het bedrijf daarmee de eerste in Europa.

Abonnees van MobielTV kunnen voor 9,95 euro per maand tien verschillende tv-zenders ontvangen op hun gsm, waaronder Nederland 1 en 3, RTL4, Veronica, SBS6, MTV en Discovery Channel. RTL introduceert speciaal voor de nieuwe dienst een aparte mobiele zender, RTL 24. Daarop zijn de belangrijkste informatieve programma's van de commerciële zender te zien, zoals RTL Nieuws, Editie NL en RTL Boulevard.

Het telecombedrijf mikt met mobiele televisie vooral op 'gedwongen wachtmomenten', meldt KPN. Driekwart van de Nederlanders zou zich dagelijks ergeren aan momenten dat ze 'gedwongen op pauze worden gezet', bijvoorbeeld als ze wachten op de bus. KPN hoopt dat gebruikers op zulke momenten naar de mobiele uitzendingen gaan kijken.

In eerste instantie is de dienst beschikbaar op twee toestellen, de Samsung P960 en de LG KB620. Later dit jaar volgen andere modellen, waaronder ook toestellen van Nokia.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!