‘Hogere lonen supermarkt’

Supermarkten en vakbonden staan lijnrecht tegenover elkaar in de onderhandelingen om een nieuwe cao. De bonden gaan vanaf deze week de supermarkten in om de meningen te peilen over een bod van de werkgevers onder het supermarktpersoneel. Grootste struikelblokken in het overleg zijn de salarissen, werken op zaterdag en de toeslagen voor avondwerk.

In de supers werken ruim 200 duizend mensen, zij zijn in dienst bij de grote bekende filialen of bij zelfstandig ondernemers. De supermarkt-cao geldt ook voor de werknemers in distributiecentra.

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond vinden de salarissen in de branche veel te laag. Een vakkenvuller van 18 jaar bijvoorbeeld verdient 737,76 bruto per maand. Een caissière van 23 jaar en ouder krijgt tussen de 1691 en 1811 euro bruto per maand. De bonden zetten in op een salarisverhoging van 3,5 procent, de werkgevers bieden niet meer dan 3,25 procent.

De werkgevers willen ook dat iedereen vanaf 1 juni volgend jaar 24 zaterdagen werkt. Nu zijn nog twaalf zaterdagen verplicht. De bonden zien dit voorstel echter niet zitten omdat de bezetting op zaterdag volgens hen goed wordt ingevuld. Ook willen de werkgevers de toeslag tussen acht en negen uur ’s avonds afschaffen, maar ook hier zien de bonden niks in.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!