Elektrische auto gaat mogelijk aan Nederland voorbij

Het bedrijf DuraCar wil dit jaar de Quicc introduceren, een schoon en goedkoop elektrisch bestelbusje. Maar dan moet de Nederlandse overheid wel actiever meehelpen. Anders wijkt het Nederlandse bedrijf DuraCar uit naar een ander land. Dat zegt woordvoerder Guido Boosten van het bedrijf in Heerlen tegen zakenwebsite Z24. Het Quicc bestelbusje rijdt geheel op stroom, is daarmee schoon en kost bedrijven geen dure dieselcentjes.

Maar er komen wel de nodige kosten kijken bij de productie van de Quicc, en daarvoor zijn subsidies en bepaalde vrijstellingen nodig. Anders wordt het kostenplaatje te hoog om de auto in Nederland te maken. "We willen graag hier produceren. Maar dan moeten de subsidies en andere faciliteiten wel in orde zijn, anders gaan we ergens anders kijken", aldus Boosten. De reden is dat Nederland soms trager is met het oppakken van milieuvriendelijke initiatieven.

"De Scandinavische landen en Duitsland herkennen zulke initiatieven veel sneller, en reageren dan ook met dezelfde snelheid." Duitsland zou dus een optie zijn voor DuraCar om naar uit te wijken. Niet onlogisch, want Heerlen ligt vlakbij de Duitse grens. Maar de productie moeten verplaatsen zou heel jammer zijn, gezien de plannen, stelt Boosten.

"Dit jaar willen we dertig Quiccs produceren, hier in Heerlen. Volgend jaar schroeven we de productie op naar driehonderd, en vanaf 2010 willen hier een productielijn hebben die tien- tot twintigduizend Quiccs gaat maken."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!