Detailhandel zet drie procent meer om in april

De detailhandel heeft in april van dit jaar 3,1 procent meer omzet behaald dan in dezelfde maand in 2007. De omzetontwikkeling is positief beïnvloed doordat april dit jaar een gunstigere samenstelling had van de koopdagen dan vorig jaar. Na correctie voor dit effect is van omzetgroei nog nauwelijks sprake, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekendgemaakt.

De prijzen stegen met bijna twee procent. Het volume groeide ruim één procent. De grootste omzetgroei in de detailhandel kwam op naam van de internetverkopers en postorderbedrijven. Zij zetten ruim twintig procent meer om, aldus het CBS.

De omzet van non foodwinkels nam in april toe met één procent in vergelijking met dezelfde maand in 2007. Binnen de non foodsector waren er zowel stijgers als dalers. De winkels in consumentenelektronica en de winkels in huishoudelijke artikelen realiseerden een omzetgroei van tien procent. Winkels in kleding, schoenen, fietsen en tuinartikelen hadden duidelijk minder omzet dan een jaar eerder. Daarbij speelt waarschijnlijk een rol dat april in 2008 minder warm en zonnig was dan vorig jaar.

De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden bijna 6 procent omzetgroei. De groei kwam geheel voor rekening van de supermarkten. De speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen verloren juist omzet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!