Regels paddoverkoop onveranderd

De verkoop van paddo's wordt in Amsterdam niet aan strengere regels gebonden. De Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (Vlos) had daar donderdag om gevraagd, om zo aan de landelijke politiek duidelijk te maken dat een verbod op paddo's niet nodig is. De gemeente Amsterdam heeft dat al geprobeerd, zegt een woordvoerder vrijdag, meldt Elsevier.

Burgemeester Job Cohen pleitte vorig jaar voor een bedenktijd van drie dagen. Op die manier kunnen toeristen worden beschermd die zonder nadenken hallucinogene paddenstoelen innemen. 'De landelijke politiek bleek geen interesse in het plan te hebben. Die strijd hebben we verloren en dus moeten we nu verder met de regels die er zijn', zegt de woordvoerder.

Het kabinet besloot in april paddo's te verbieden nadat enkele buitenlandse toeristen onder invloed ongelukken hadden veroorzaakt. Brancheorganisatie Vlos vindt de landelijke maatregel overtrokken omdat het om enkele incidenten in Amsterdam gaat en omdat die te voorkomen zouden zijn met strengere regels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!