Sociaal plan postkantoren afgewezen

Medewerkers van 250 postkantoren die worden gesloten zien niets in het principeakkoord voor een sociaal plan dat vakbonden en werkgevers hebben gesloten. Dat meldden de vakbonden BVPP, CNV Publieke Zaak en Abvakabo FNV woensdag.
Afgelopen maart kondigden de eigenaren van de postkantoren, postbedrijf TNT en bankverzekeraar ING, aan de filialen te sluiten. Hierdoor gaan 1850 fulltime banen verloren.

Op 3 juli bereikten de concerns en de vakbonden een voorlopig akkoord over een sociaal plan. Dit plan is nu afgewezen, vooral omdat ‘de financiële gevolgen onduidelijk zijn’, aldus de bonden. De uitgangspunten van het principeakkoord waren dat de 2400 betrokken werknemers zoveel mogelijk begeleid worden naar ander werk en financiële compensatie tegemoet kunnen zien.

De sluitingsronde treft de laatste 250 zelfstandige postkantoren in Nederland. Het aantal werd de laatste jaren al teruggebracht van ruim tweeduizend vestigingen naar de huidige 250. Deze filialen worden de komende vijf jaar gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!