Chinese bende lokt Paypal-klanten in de val

Chinese criminelen proberen klanten van betaalsysteem Paypal, eigendom van eBay, te verleiden hun gegevens af te staan. Het afstaan van gegevens zou nodig zijn omdat hun klantaccount zou zijn verlopen. Met het invoeren, zo wordt de klant wijs gemaakt, wordt het account weer actief. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

De gegevens worden van klanten afgetroggeld met een nepmailbericht die klanten naar een site leidt die sterk lijkt op de echte site van Paypal. De site was gisteren nog in de lucht. Eerder deze week kregen klanten van Postbank en Wehkamp het verzoek om hun gegevens af te staan.

“Het klinkt gek maar het is een briljante site”, vindt Thorsten Urbanski, woordvoerder van Gdata, het bedrijf dat Paypal bijstaat bij dit probleem. "Er is veel geld en tijd geïnvesteerd om het zo echt mogelijk te maken en ook om aanvullende informatie te geven.” Bovendien begint de naam van de site, die Gdata niet wil onthullen, met Paypal. “Gezien die investering denk ik dat ze hiermee heel veel geld denken te gaan verdienen.” De site is gekocht door een niet-bestaand bedrijf in China en draait vanuit Australië. Het is onbekend of er al klanten van Paypal in de val zijn getrapt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!