Winkeliers: parkeerdruk hoger door afkoopbeleid

De mogelijkheid voor projectontwikkelaars om bij nieuwbouw de verplichte aanleg van parkeerplaatsen af te kopen, zorgt voor hoge parkeerdruk. Brancheorganisatie Platform Detailhandel Nederland pleit voor overheidsingrijpen. Dat meldt opinieweekblad Elsevier maandag op zijn website.

Gemeenten hebben een norm voor parkeerplaatsen om te voorkomen dat de hele binnenstad wordt volgebouwd zonder dat er parkeerplaatsen zijn. Maar ze geven projectontwikkelaars volgens het platform steeds vaker de mogelijkheid om die verplichting af te kopen. Met het geld zou de gemeente vervolgens zelf voor parkeerruimte moeten zorgen, maar dit gebeurt volgens de organisatie niet meteen.

Hierdoor wordt de parkeerdruk in de stad hoger, wat tot hogere parkeertarieven leidt. Als later alsnog wordt besloten parkeerplaatsen aan te leggen, is het geld al besteed aan andere zaken. Om aan genoeg geld te komen, zouden de gemeenten de parkeertarieven nog eens verhogen.

Het platform eist dat het kabinet voor nieuwe richtlijnen zorgt. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!