Recalls nemen komende jaren toe

Het aantal recalls neemt de komende jaren stevig toe, verwacht de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Doordat steeds meer productiewerkzaamheden zich de komende jaren gaan verplaatsen naar Aziatische landen als China en India, wordt het risico aanzienlijk groter dat een product niet aan de door de Nederlandse overheid gestelde kwaliteitseisen voldoet.

Ondanks dat er veiligheidsrisico’s aan producten uit bijvoorbeeld China kleven, verwacht de VWA dat de import uit China zal blijven toenemen. “Vooral de almaar groeiende economie in dat land en het beleid van de regering in Peking, dat de export naar de Westerse landen stimuleert, dragen hieraan bij”, aldus Wilco de Haan, directeur van March, een bedrijf dat is gespecialiseerd in risicomanagement.

Vooral in de non-foodsector blijken bedrijven slecht voorbereid inzake terugroepacties. “Het is uiterste noodzaak dat je goed bent voorbereid op een recall. Dan houd je niet alleen de schade voor je bedrijf binnen de perken, maar rekent de verzekering je ook een lagere premie voor.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!