Vakman in opmars

Het aantal ambachtelijke bedrijven zit na jaren van teruggang weer in de lift. Zo groeide het aantal zelfstandige kappers tussen 2004 en 2007 met 22 procent, het aantal bedrijven in de schoonheidsverzorging nam toe met negentien procent en in de voetverzorging steeg het aantal met 26 procent. Dat blijkt uit gegevens van het Bedrijfschap Ambachten, waarbij 36 ambachtelijke branches zijn aangesloten. De gehele branche beslaat 72500 bedrijven en telt 330 duizend medewerkers.

In de branche als geheel betreft het voornamelijk eenmansbedrijven. Deze kunnen door de bank genomen goed de kost verdienen. "Kwaliteit wordt weer op prijs gesteld en de consument is bereid daarvoor te betalen", aldus Wim Hooijmans, hoofd marketing en communicatie van het Hoofdbedrijfschap.

Ook in andere sectoren van het ambacht is groei te bespeuren. Zo steeg het aantal bestratingsbedrijven van 2004 tot 2007 met 56 procent. Ook zijn kledingreparatiebedrijven steeds meer in opkomst. Deze branche groeide met negentien procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!