Nintendo profiteert van Wii

Een sterke vraag naar spelcomputer Wii heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2008-2009 de winst van Nintendo opgestuwd. Dit bleek woensdag bij de publicatie van de kwartaalresultaten van de Japanse spelcomputerfabrikant.

De nettowinst van Nintendo steeg 34 procent tot ruim 107 miljard yen (635 miljoen euro). De omzet nam met 24 procent toe tot 423 miljard yen (2,51 miljard euro). Nintendo hield vast aan zijn eerder afgegeven winstverwachting. Voor het hele jaar verwacht het concern een operationele winst van 530 miljard yen.

Nintendo heeft in de afgelopen drie maanden 5,17 miljoen Wii's verkocht en daarmee zijn concurrenten verslagen. Van de Playstation 3 van Sony gingen 1,56 miljoen stuks over de toonbank, van de Xbox 360 van Microsoft 1,3 miljoen.

Van de draagbare spelcomputer Nintendo DS verkocht het bedrijf bijna 7 miljoen stuks. Sony verkocht 3,7 miljoen van zijn Playstation Portable. Nintendo, dat begin jaren negentig de onbetwiste leider van de markt voor computerspelletjes was, moest zijn kroon in de tien jaar daarna afstaan aan Sony. Eerdere incarnaties van de Playstation verkochten veel beter dan de Nintendo 64 en de Nintendo Gamecube.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!