Google aast op website stofzuigerverkoper

Google aast op de domeinnaam van stofzuigerverkoper Knol. Hilco Knol van het Dordtse bedrijf heeft laten weten dat het Amerikaanse concern een bedrag van vijf nullen heeft geboden voor zijn website, Knol.com. De ondernemers wil echter pas praten 'als ze met zes nullen over de brug komen, omdat de Nederlandse fiscus 52 procent inpikt van het bedrag'.

Google lanceerde onlangs het kennisnetwerk Knol als tegenhanger van encyclopedie Wikipedia. Op Knol.google.com kunnen deskundigen artikelen plaatsen over specifieke onderwerpen.

”Allereerst is Knol gewoon onze familienaam en de website hebben we echt al jaren.” Daar afstand van doen is lastig, omdat de firma Knol internationaal actief is. Klanten worden via de website binnengehaald. "En werkelijk overal staat knol.com op. Op folders, briefpapier en ga zo maar door. Dat alles aanpassen is een peperdure kwestie. Verder is zo'n, wie weet, miljoenenbod gewoon uiterst prettig," aldus Knol in het AD.

Sinds de introductie van de nieuwe dienst van Google hebben honderduizenden internetters de site van de stofzuigerfirma bezocht, omdat ze de naam verkeerd intikten. Knol: "Goed voor onze naamsbekendheid natuurlijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!