Webwinkels dagen Nintendo voor de rechter

Zeven Nederlandse webwinkels dagen Nintendo voor de rechter. Het Japanse bedrijf eist dat de webwinkeliers stoppen met het aanbieden van zogeheten flashcards en modchips, elektronica waarmee de functionaliteit van spelcomputers kan worden aangepast. De webwinkels weigeren dat en zijn een procedure gestart, zo meldt SOLV Advocaten donderdag in een persbericht.

Modchips stellen consumenten in staat om hun Nintendo spelcomputer om te bouwen tot mediaspelers, waardoor het ook mogelijk is om bijvoorbeeld films af te spelen, muziek te luisteren en gekopieërde spellen te spelen. Nintendo verzet zich daartegen. Het bedrijf wil dat op zijn spelcomputers, waaronder de Wii en de DS, alleen maar spelletjes van Nintendo kunnen worden gespeeld.

De webwinkels willen de rechter laten verklaren dat ze gewoon flashcards en modchips mogen verkopen. Volgens SOLV Advocaten is het aanbieden van deze elektronica gewoon toegestaan. Een woordvoerster van Nintendo zei woensdag nog niet verder op de zaak te kunnen ingaan. Wel liet de zegsvrouw weten de procedure met vertrouwen tegemoet te zien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!