HEMA in het rood

HEMA is in de rode cijfers beland. De scherpe financiering die de nieuwe eigenaar Lion Capitel is aangegaan bij de overname van de keten heeft een verlies opgeleverd van 18,8 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Het is voor zover bekend de eerste keer dat de winkelketen verlies lijdt, meldt het Financieele Dagblad woensdag.

Sinds de overname heeft HEMA een schuld van ruim een miljard euro. Dat is 91 procent van de totale balanswaarde. Over deze schuld heeft het bedrijf in het afgelopen gebroken boekjaar ruim 63 miljoen euro aan financieringslasten betaald. Zonder de financieringslasten had HEMA een winst geboekt.

Financieel directeur van HEMA, Joost Sliepenbeek zegt zich ondanks de rode cijfers geen zorgen te maken. "Wij zijn nog steeds in staat om onze plannen te realiseren",aldus Sliepenbeek.

HEMA werd in juni vorig jaar op het hoogtepunt van de overnamemarkt door het Britse Lion Capital gekocht voor zo’n 1,1 miljard euro, een prijs die door andere marktpartijen zeer hoog werd gevonden. Het kwam neer op tien keer het bedrijfsresultaat over 2007. In de markt werd voor de veiling gedacht dat de prijs onder de 1 miljard zou blijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!