Roetert vangt miljoenen bij vertrek C1000

Voormalig Schuitema-topman Bert Roetert verlaat de onderneming met een premie van zo’n 2,3 miljoen euro. Hij vangt daarmee bijna evenveel als Jan Brouwer bij zijn vertrek in 2006. Dat blijkt uit een biedingsbericht van Schuitema richting zijn aandeelhouders.

‘Op 3 juli heeft de bestuursvoorzitter aangekondigd terug te treden. In het tweede kwartaal 2008 is een reservering van 2,3 miljoen euro getroffen voor de hiermee samenhangende eenmalige kosten’, zo meldt het bericht.

De hoogte van het bedrag is op meerdere redenen opmerkelijk, stelt vakblad voor de supermarktbranche Distrifood. De som die Roetert ontvangt is vergelijkbaar met de vertrekregeling van Jan Brouwer, die niet langer kon leven met de inmenging van Ahold in Schuitema. Brouwer keerde na een dienstverband van 25 jaar het bedrijf de rug toe. Roetert was twee jaar topman van het supermarktbedrijf. Schuitema verweerde zich tegen de kritiek over de hoge vertreksom voor Brouwer door te wijzen op zijn lange dienstverband en de grote betekenis voor het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!