Malaise in meubelsector

Meubelzaken hebben een zwak tweede kwartaal achter rug. De sector zag de verkoop dalen met 4,7 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, blijkt uit cijfers van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Dat meldt Z24.nl.

De sector staat al een tijdje onder druk, stelt Jolanda Smits van de CBW: “Alleen de woningtextielzaken scoren positief. De rest doet het minder goed met als belangrijkste oorzaak het historisch lage consumentenvertrouwen en economische onzekerheid. Consumenten stellen duurdere aankopen uit.”

Bovendien verhuizen Nederlanders minder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de eerste helft van dit jaar lag het aantal verhuizingen 7 procent lager dan in dezelfde periode van 2007. “Dit heeft een direct effect gehad op de verkoop van keukens en vloeren en in mindere mate ook op die van meubels”, aldus Smits.

De woonwinkels die opereren in het midden en het lage prijssegment, hebben het minste last van de moeilijke omstandigheden in de markt. Deze prijsvechters wisten nog een omzetgroei van 2,6 procent te realiseren, blijkt uit de CBW-cijfers.

Onlangs eisten de slechte marktomstandigheden nog een slachtoffer en ging Klercq Woonwereld failliet. Hoeveel meubelzaken recent op de fles hebben zijn gegaan als gevolg van de tegenvallende verkopen, kon het CBW niet zeggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!