'Tientallen iPhonekopers opgelicht'

Tientallen iPhonekopers zijn mogelijk gedupeerd door een website die de toestellen voor honderden euro's zonder simlock of abonnement te koop aanbood. Ze betaalden, maar hoorden daarna niets meer van de leverancier.

Op het forum internetoplichting.nl doen gedupeerden hun beklag over het bedrijf iphonehelpdesk.nl. De website van dat bedrijf is inmiddels 'wegens omstandigheden' uit de lucht. Ook alle bekende telefoonnummers van moederbedrijf Mr Z BV en zijn directeur zijn afgesloten.

De site bood Apples gewilde gadget te koop aan voor prijzen vanaf zo'n 500 euro. Het toestel zou ontdaan zijn van zijn simlock, zodat kopers de iPhone kunnen gebruiken met ieder gewenst netwerk. In Nederland is de telefoon officieel alleen verkrijgbaar in combinatie met een abonnement bij T-Mobile.

Verontruste klanten die na betaling geen telefoon ontvingen, kregen aanvankelijk nog geruststellende reacties van het Amsterdamse bedrijfje, dat onder meer zei te kampen met leveringsproblemen. Inmiddels is het bedrijf niet meer bereikbaar, en lijkt de directeur spoorloos te zijn verdwenen.

Verschillende gedupeerden zeggen aangifte te hebben gedaan van oplichting. Een woordvoerster van de Amsterdamse politie kon niet onmiddellijk reageren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!