‘Ik geloof in bricks én clicks’

In de jaren zestig kwam de elektro-industrie op gang in Nederland. Met het zetten van antennes op daken en de bezorging van koel en vrieskasten speelde Ben van Dijk hier vanaf 1963 op in. Al snel volgden winkels, waarvan de in 1984 geopende zaak in Uden de grootste is. Acht jaar geleden nam zoon Benito van Dijk het bedrijf over. “Ik geloof in bricks, maar ook in clicks.”

De Ben van Dijk-vestiging in Uden ligt aan de rand van de stad, geen gebruikelijke locatie voor een familiebedrijf in elektronica. “In 1968 opende mijn vader de eerste winkel in Nistelrode, in de jaren ’70 gevolgd door filialen in Uden, Oss en Den Bosch. In 1984 kwam hij in de gelegenheid om het pand aan de rand van Uden te kopen, een voormalig benzinestation. Hoewel op die plek eigenlijk geen detailhandel mocht komen, heeft mijn vader dat toch doorgezet. We hadden in die tijd ook nog een keukenzaak en die kon daar wel gevestigd zijn. Toen de rolluiken opengingen, was er van keukens echter weinig te zien. Inmiddels zijn we 25 jaar verder. Uiteindelijk bleek deze, voor die tijd, vooruitstrevende stap een hele goede te zijn. Sinds de komst van de A-50 werd het verzorgingsgebied groter, omdat we nu ook Nijmegen en Eindhoven erbij pakten. Ook hadden we natuurlijk veel meer ruimte, zodat we genoeg keus konden bieden aan de consument.”

Het gehele interview met Benito van Dijk is te lezen in het augustusnummer van RetailTrends. Deze is vanaf morgen verkrijgbaar. Een jaar- of proefabonnement? Klik hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!