Winkelverkopen China opnieuw enorm gestegen

Chinese winkeliers verkochten in juli 23,3 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder. De verkoopstijging is de grootste in negen jaar, zo maakte het Chinese bureau voor de statistiek woensdag bekend. Dat schrijft De Telegraaf woensdag.

De toename van de verkopen overtreft de verwachtingen van analisten, die rekenden op een groei van 22,2 procent. In totaal werd in juli 862,9 miljard yuan (ruim 84 miljard euro) gespendeerd in de Chinese detailhandel. De cijfers zijn niet aangepast voor inflatie. Die kwam in juli uit op 6,3 procent vergeleken met 7,1 procent in juni.

Een trend van sterke consumptie lijkt zich in de snelst groeiende economie ter wereld te ontwikkelen. “De inkomensgroei is robuust en er is geen teken dat de inflatie de koopkracht van de consument heeft aangetast”, aldus een econoom.

Steeds meer internationale retailers openen vestigingen in China. Ook Chinese ondernemingen breiden zich snel uit. In China is een middenklasse aan het ontstaan die noodzakelijk is voor een gezonde detailhandelsstructuur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!