Hapje eten in supermarkt

Als het aan flink wat supermarktondernemers ligt, wordt het binnenkort mogelijk een hapje te eten in de supermarkt. Een aantal ondernemers loopt rond met plannen een ‘horeca-achtige gelegenheid’ op te zetten in hun winkel. Dat blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat dertig procent van de winkelmanagers met grote winkels (groter dan duizend vierkante meter) zo’n horecagelegenheid wil starten. Van de ondernemers met een kleinere super geeft tien procent aan ruimte te maken voor zo’n eetgelegenheid.

De supermarkten willen inspelen op de behoefte aan ‘gemak’ onder consumenten. “Mensen hebben steeds minder tijd te besteden, maar willen wel lekker, vers en gezond eten”, signaleert Dirk Mulder, sectorspecialist food bij ING.

Koninklijk Horeca Nederland ziet de ontwikkeling vooralsnog niet als een bedreiging. Martin Warmerdam van KHN wijst erop dat het gaat om een voornemen van de supermarkten. “We moeten afwachten of het inderdaad gaat gebeuren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!